maandag 17 februari 2014

"Wij waren bereid een kogel voor Elvis op te vangen!"

Er zijn wat woorden gevallen tussen de mensen die met en voor Elvis hebben gewerkt sinds het bekend is geworden dat Red West niet welkom is op de TCB Cruise (te boeken via ons).

TCB bandlid James Burton heeft aangegeven niet mee te werken aan de cruise als Red West zou meegaan. Dit omdat Red bij veel Elvisfans en James geen goed kan doen vanwege zijn medewerking aan het boek "Elvis What Happened". Ook sommige fanclubs nemen deze stelling in.

Verschillende mensen waaronder (vrienden van Elvis) Red West en Marty Lacker hebben hierop gereageerd. "James Burton doet net alsof hij zo close met Elvis was en dat terwijl hij alleen met Elvis werkte en daarna zijn biezen pakte en terugkeerde naar zijn normale leven. De meesten van ons waaronder Red West waren 24/7 bij Elvis, jarenlang, sommige al vanaf zijn jeugd!! We hielden van Elvis! We gingen door het vuur voor hem, we beschermden hem, en waren bereid een kogel voor hem op te vangen!"

"James zegt dat Red West en anderen over de rug van Elvis geld willen verdienen maar zeker James heeft bakken met geld verdiend door alle concerten. Daar is niks mis mee, immers moet hij ook kunnen leven, maar dan moet je niet anderen gaan bekritiseren."

Aantekening:
Er moet gezegd worden dat de schrijver van het boek "Elvis What Happened" (Steve Dunleavy) de verhalen van Red, Sonny en Dave soms een flinke draai heeft gegeven voor meer sensatie. Ook was dit het geval bij belachelijke en schandalige boek van Albert Goldman waar Lamar Fike aan heeft meegewerkt.
Ook wij als fanclub zijn op zijn zachtst gezegd niet blij met deze publicaties. Echter in het geval van Red West moet wel gezegd worden dat hij als goede vriend van Elvis vanaf diens jeugd van de een op de andere dag werd ontslagen. Niet door Elvis, maar Elvis' vader Vernon moest dit klusje klaren. Daarbij kreeg Red (die een gezin had) slechts enkele weken salaris mee. Het kan ons dus zeker voorstellen dat Red kwaad is geweest en impulsief heeft gehandeld bij het meewerken aan "Elvis What Happened".

Marty Lacker: "Elvis moest op de een of andere manier wakker worden geschud omdat Elvis niet wilde luisteren. Als ze tegen Elvis zeiden dat hij teveel medicatie gebruikte e.d. werd hij woedend, Red West kreeg zelfs een pistool op hem gericht".
Wat na de publicatie van het boek gebeurde had echter niemand kunnen vermoeden en dat maakt het boek extra zuur.

Wij als fanclub zijn van mening dat iedere fan zelf zijn mening hierin moet kunnen bepalen. Red West had gewoon mee gemoeten met de cruise immers maakte hij een groot deel uit van Elvis zijn leven. Het waren echte vrienden wat op het laatst helaas ontspoorde. Maar in het telefoongesprek wat daarna volgde tussen Elvis en Red (wat jaren geleden naar buiten kwam) bleek dat Elvis zich schuldig voelde en nog veel om Red gaf.
De mensen die geinteresseerd zijn in zijn verhaal hadden de kans moeten krijgen (en die niet geinteresseerd zijn hadden gewoon weg kunnen blijven - zo'n cruiseschip is immers groot genoeg). Nu wordt deze kans ontnomen.

Wil je reageren dan kan dat op deze pagina. En wil je op de hoogte blijven van nieuws meld je dan aan op de blog en volg ons!

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten