vrijdag 1 april 2011

Deense Graceland opent deze maand zijn deuren.

Als u altijd al gedroomd hebt om Graceland een keer te zien hoeft U daarvoor niet meer naar het verre Memphis maar kunt U daarvoor ook naar Denemarken. Op een afstand van 200 kilometers van Kopenhagen opent op 15 april a.s "Graceland Randers" zijn deuren. Het is een museum geworden met meer dan 6000 Elvis artikelen.


Henrik Knudsen, van de Deense fanclub "Elvis Unlimited, zocht 6 jaar geleden naar een manier om de shop en het museum van zijn fanclub meer bekendheid te geven. Volgens Knudsen was het zijn vriendin die met het idee kwam om Graceland na te bouwen.

De buitenkant is een exacte kopie van de orginele Graceland mansion in Memphis, waar Elvis leefde en stierf. Eenmaal binnen zullen de bezoekers kenmerken van het orginele interieur herkennen maar toch is het grootste gedeelte ingericht naar eigen inzicht. Wel zijn dezelfde kleuren gebruikt en zal men, als men binnenkomt meteen de trap naar de bovenste verdieping zien.
In de kelder is het museum gedeelte en een bioskoopje waar men een documentaire over Elvis kan zien, allemaal in de stijl van de TV room.
Op de begaande grond is er de shop en een Amerikaans restaurant. In de deze Graceland is wel de bovenste verdieping geopend en zal gebruikt kunnen worden voor feesten en partijen. De ruimte is geschikt voor 200 mensen.

De opening zal bijgewoond worden door tal van "Elvis mensen" zoals: James Burton, Glen D. Hardin, Bill Baize en Larry Geller.
De in de jaren 70 zeer bekende zangeres Suzy Quatro is uitgenodigd als speciale gast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten